ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 1ης Υ.ΠΕ.
-
Κοινοποίηση
: Υπουργός Υγείας
: Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας
: Διοίκηση 2ης Υ.Πε.
: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά
: ΙΣΑ
: ΙΣΠ
: ΟΕΝΓE
: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ
Αθήνα, 26/07/21
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για τη μετακίνηση ιατρού εντατικολόγου απο τη ΜΕΘ Παίδων Πεντέλης στην Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα του Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο της 1ης Υ.ΠΕ. η μετακίνηση αυτή γίνεται προκειμένου να «?οργανώσει σε διευθυντικό επίπεδο την περαιτέρω λειτουργία της εν λόγω Μονάδας.»
Η μετακίνηση αυτή κρίνεται αυθαίρετη και καταχρηστική από το ΔΣ, καθώς η ΜΕΘ του Παίδων Πεντέλης ήδη λειτουργεί με λιγότερο ιατρικό προσωπικό από το προβλεπόμενο (7 ιατροί, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 10) και η περαιτέρω μείωση του προσωπικού του δημιουργεί σοβαρά θέματα στην ασφαλή λειτουργία του εν λόγω τμήματος. Επίσης, προκύπτει πως η αυθαιρεσία αυτή έχει και άλλες προεκτάσεις.
Η ανάθεση οργάνωσης της μοναδικής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Μονάδας του ΕΣΥ "εν μια νυκτί" σε ιατρό χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε τέτοια θέση (ποιά η σκοπιμότητα και με ποια κριτήρια;) περισσότερο δημιουργεί ερωτήματα και λιγότερο επιλύει κάποιο πρόβλημα, σε αντίθεση δημιουργεί περισσότερα.
Επίσης, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση και στις αναγκαστικές μετακινήσεις τριών ιατρών από τη ΜΕΘ και τη ΜΕΘ covid του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» γιατί η ΜΕΘ του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» είναι ήδη υποστελεχωμένη και με αυτές τις αναγκαστικές μετακινήσεις αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο.
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ζητά τη άμεση αναίρεση αυτών των μετακινήσεων και την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με προσλήψεις και όχι με αυθαίρετες μετακινήσεις ιατρών από τα ήδη υποστελεχωμένα τμήματα και κλινικές. Έτσι πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους το Παιδοκαρδιοχειρουργικό του Παίδων «Η Αγία Σοφία» και όλα τα τμήματα.